Tips och trix

Förra sommaren var en rekordsommar på många sätt – främst för att det var så många varor som tappade prislapparna….

Tänk på att märka så bra ni bara kan, så att inga prislappar ramlar av…..

På böcker och porslin funkar lapparna oftast direkt, men på kläder, keramik, leksaker mm sitter de sämre. Du får vara uppfinningsrik när du märker, men några tips har vi;

  • Säljer du en hel servis – ta kort på servisen innan du packar ned den i en låda. Ta fotot och sätt på ett hårt papper med beskrivning vad servisen består av, dvs antal djupa tallrikar, uppläggningsfat mm. På skylten sätter du också den lilla prislappen med ditt nummer och varans nummer samt pris. Då kan du ställa en eller två delar av servisen på bordet med lappen, medan allt annat är snyggt packat under bordet.
  • Säljer du kläder och textilier, ta gärna en lite större kartongbit och skriv mått, storlek eller andra detaljer som kan underlätta, lappen knyter du fast med snöre, och den lilla prislappen sätter du på din egenhändigt gjorda etikett.
  • Är det mattor du säljer, rulla gärna ihop dem och knyt ett snöre om. Skriv på etiketten vilken storlek mattan har, så slipper man rulla ut den.
  • På visa saker kan man med fördel tejpa fast etiketten, eller häfta med häftapparat. Eller kanske sätta fast med nålar. Allt är möjligt bara prislappen sitter kvar och är väl synlig.
  • Säljer du pussel eller barnspel, lägg dem i en påse (helst genomskinlig) så slipper vi plocka pusselbitar på hela golvet.
  • Om du säljer 4 likadana glas eller dylikt, skriv på prislappen att det är fyra stycken osv.

Loppiskommittén återkommer med info om hur vi kommer att behandla varor som saknar prislappar – men rent generellt gör det att kunder blir besvikna – när de inte kan få handla det de har hittat – och det slår mot hela loppisen….