LångLoppis 2019

Sommaren 2019 kör vi vår LångLoppis för tredje året i rad. Utvecklingen har varit stor – både avseende antalet säljare, antalet varor och även avseende tekniken. Här har vi valt att samla all information avseende medverkan på årets Loppis.

Vår LångLoppis 2019 kommer att ha öppet för försäljning 29 juni – 31 juli. (det som är rödmarkerat är nytt sedan Loppiskommittén hade möte den 16 maj, det som är kursivt är lite allmän info avseende att vara med på Loppisen osv.)

Inlämning av varor kommer att ske

 • Den 26 juni kl. 16:00-20:00 (Lisbeth, Siv och Åsa kommer att vara på plats)
 • Den 27 juni kl. 11:00-15:00 (Lisbeth och Siv kommer att vara på plats, och kanske även Marie och Kerstin) 
 • Fredagen den 28 juni används för att fräscha upp lokalen, plocka om saker mm, av Loppiskommittén inför den stora öppningsdagen!
 • Respektera dessa tider – men – det går alltid att göra undantag om det blir kris. Kontaktuppgifter till alla ansvariga finns på listan som vi har lagt ut i vår Facebook grupp.

Bygdegårdsförenings styrelse har utsett en Loppiskommitté som hanterar allt praktiskt kring Loppisen. Loppiskommittén består av Marie, Lisbeth, Åsa, Monica S, Kerstin E V och Siv.

Huvudregeln för att vara med och sälja på vår LångLoppis är att man har ett Facebook-konto – eftersom det är där all kommunikation både före, under och efter Loppisen kommer att ske.

Arbetet kring Loppisen sker helt ideellt – och för att spara på våra Eldsjälar behövs denna ”regel”. Om man har en kompis som också säljer, eller ett barn/barnbarn (som har Facebook) och bor nära och kan vidarebefordra info osv är det helt ok – meddela bara detta och be den personen att ansluta till gruppen.

Om man INTE har eller kan få information från Facebook – kan vi acceptera ett mobilnummer – och vi kommer då ordna en grupp av de som inte har Facebook, dit en ansvarig skickar information som är viktig. Att bara ha tillgång till vanlig telefon, är svårt då vi alla har ett fullt liv vid sidan om Loppisen, och att kunna skicka och läsa meddelanden när man har tid är en förutsättning.

Under pågående Loppis hämtas och lämnas material (dvs beställda klisterlappar, kontant utbetald ersättning osv) mm i kassan på Loppisen.

Kommittén har beslutat att dela in hela Loppisen i ett antal delar – i vilken varje ”varugrupp” får en ansvarig person (logistikansvarig), som månar lite extra om just den delen av Loppisen. Det är också den personen som avgör om det finns utrymme för fler saker just nu.

 • Kök (allt från porslin, hushållsmaskiner, pepparkvarnar mm) – givetvis delas sakerna upp inne i Loppisen, men detta är en ”huvudgrupp” – Ansvarig Lisbeth – som även ansvarar för smycken. Första upp-packningstillfället 30 saker/person
 • Kläder (barn, vuxna samt skor) – Ansvarig Siv. Första upp-packningstillfället max 20 saker/person
 • Textilier (mattor, dukar, gardiner, sängöverkast, lakan mm). Ansvarig: Åsa L. Första upp-packningstillfället max 35 saker per person
 • Möbler och lampor, samt större elektronik. Ansvarig: Siv N. Första upp-packningstillfället max 5 saker per person
 • Tavlor, Böcker, DVD, CD-skivor. Ansvarig: Åsa L. Första upp-packningstillfället max 125 (120 böcker och 5 tavlor) saker per person.
 • Leksaker – Ansvarig: Monica S. Första upp-packningstillfället max 25 saker/person
 • Väskor, Prydnadssaker, Ljuslyktor, Fritid, Tv/Radio. Ansvarig: Kerstin. Första upp-packningstillfället max 30 saker/person
 • Verktyg – Ansvarig: Monica S. Första upp-packningstillfället max 5 saker/person
 • ”Anslagstavla” avseende större alster som man förvarar hemma – Ansvarig: Siv. Första upp-packningstillfället max 5 saker/person

Inga julsaker tillåts – vi har ju vår TomteLoppis 😊

Minsta belopp en vara får kosta är även i år 5:-.

Vi vill, som vi tidigare har skrivit, få in era listor, om möjligt till den 1 juni, då vi måste sitta och skriva av alla handskrivna listor för att få in dem i kassaregistret. Ni som skriver listorna direkt i Excel och mailar dem som en fil, har lite längre tid på er, till den 10 juni. 

Ni som inte hinner få in era listor till dessa datum, misströsta inte. Vi kommer att fylla på allteftersom, hela månaden, så snart tid finns, men vi behöver ha lite marginaler, speciellt så här första året.

De som är logistikansvariga – kommer regelbundet att skriva på Facebook när det finns plats för mer saker att fylla på med. Ni som har lite längre geografiskt avstånd till Bygdegården, lämna gärna saker som ni vill att vi fyller på med när utrymme finns, men märk lådorna så att vi vet vad det är, och säg till någon ansvarig, så att vi noterar var lådan finns, innehåll osv.

Viktigt att tänka på – är att INGENTING får packas upp – med nummer som ni inte har fått OK på. Finns sakerna inte i kassan – kan vi inte sälja dem! Vi kommer att regelbundet publicera listor med resp säljares nummer och hur långt vi har hunnit ”vårda in” uppgifterna i kassan.

Avgiften betalas så snart överenskommelse om deltagande är klart. Grundavgiften är 100:- . För att delta på LångLoppisen fodras även medlemsskap i Enångers Bygdegårdsförening aktuellt år. Betalning sker antingen till föreningens swishkonto 123 612 31 94 eller till föreningens bankkonto 7757-10-00181 eller bankgiro 5561-2519. Om du inte är med i LångLoppis Facebookgrupp, var vänlig meddela ett mobilnummer i samband med betalningen.

För startavgiften erhåller man 280 prislappar, och vi kommer att ge information om hur många saker man får ta med i första uppackningen, fördelat på ovanstående grupper. Denna information finns längre ned i detta dokument.

Den första helgen får man BARA packa upp 280 saker, och enligt lista ovan.

Därefter kommer respektive logistikansvarig att bedöma när vidare uppackning kan ske. Om vi ser nummer över 280 den första helgen kommer dessa att plockas bort.

Man kan även fortsättningsvis beställa fler blad, 70 prislappar för 25:-. Men, kom ihåg, även om ni vill prismärka klart nu osv, så är det bara de första 280 enligt lista som får packas upp till första helgen.

Maximalt antal etiketter är i dagsläget 560 stycken, och uppackning får då ske i samråd med logistikansvariga, som kommer att ha koll på sin avdelning hela månaden.

Kom ihåg att fästa prislapparna så att de sitter riktigt fast, med nålar, häftapparat, lösa lappar eller dylikt. Här hittar du lite tips och trix kring detta.

För att beställning av extralappar ska fungera kommer vi ha vissa datum som vi trycker ut den, och samlar m a o allas önskemål tills det blir en ”tryck-dag” 😊. Kom ihåg att meddela ert säljnummer och från vilket nummer ni vill ha lappar när ni beställer, samt hur många ni vill ha.

Vi kommer även i år att ha dukar på borden. Borden längst ytterväggarna kommer delvis att användas för förvaring under – för de logistikansvariga.

Ni som vill sälja t ex hela serviser – ta gärna ett kort på hela servisen, skriv på ett hårt kartongblad vad som ingår i servisen, dvs hur många tallrikar av varje sort osv. Packa servisen i en låda – som vi ställer väl synlig under bordet – och sedan ställer vi en eller två saker från servisen, med kartongbladet – ovanpå bordet. Detta förenklar för köparen och sparar mycket plats.

Garderoben i den stora salen kommer att användas till alla textilier, som mattor, dukar, gardiner mm.

Vi har möjlighet att erbjuda etiketter med hål i – vilka kan fästas med snöre på saker där klisteretiketterna inte fastnar nog bra. Prislappen sätts sedan på den ”lösa” etiketten. Hör av er till marie.sandehult@gmail.com om du vill ha etiketter eller hämta på Enånger Bnb.

Tänk på att du är med ”på egen risk”. Vi är många som sitter i kassorna och summeringarna sker manuellt. Saker kan försvinna utan vår medverkan, men vi kan som sagt, alla göra fel. Bygdegårdsföreningen har inga möjligheter att ersätta varor som saknas.

Finns det någon som har kontakter så att vi kan komma med på fler ställen, broschyrer mm – så säg till. Det är vi tillsammans som är ansvariga för att sprida info om vår fantastiska Loppis.

Vi har tittat igenom schemat och noterat att det är första helgen som kan bli spännande, och sedan är det totalt tre dagar under hela juli när alla som jobbar är ”nya” med det nya kassaregistret. Härligt. Under första helgen kommer vi att köra en snabbkassa, där vi skriver upp manuellt, som tidigare år. De som vill, kan sedan få prova på, att i lugn och ro knappa in de handskrivna listorna i kassan, efter dagens slut. Vill du vara med och ”prova på”  – säg till i förväg.

Nytt för i år är att vi kommer att slå in även fikaförsäljningen i kassan. Det kommer att ligga ”bongar” vid fikabordet där gästerna själva skriver upp vad de fikar, och sedan tar man med sig den lappen till kassan, där den slås in, kanske tillsammans med de varor man förhoppningsvis har shoppat. Uppgifterna kommer att vara:

 • Kaffe/The, läsk 10:-
 • Fikabröd 10:-
 • Festis 5:-
 • Övrig mat 15:- ( om någon känner för att grädda våfflor någon dag eller koka korv)

Den som är ansvarig för den dag du ska arbeta – kommer att höra av sig till någon av er som ska jobba tillsammans, och informera om kod till ytterdörren, om växelkassa mm. Alla får ”starthjälp” – om än på olika sätt beroende på olika dagars förutsättningar.

Vi behöver hjälp av de som orkar, att baka till fiket. 

Har man saker man vill skänka, tar bygdegården emot dem och säljer under eget nummer – 160. Även här gäller självklart att listorna måste matas in innan vi kan sälja.

Som vanligt gäller helt och rent på allt som du säljer – tillsammans skapar vi Loppisens goda rykte!

Varmt välkomna till ännu en sommar med högt i tak och mycket skratt önskar LångLoppiskommittén.